HAR DU LÄST DEN?

MORD

ORIGINAL

SÅ VAR DET FÖRR

IGLABO

SVÄLTORNA

”D. 31 Th. Halfmulet. På f. m. var jag och brandförsäkrade åt torparen Karl Johansson i Nyhagen. På e. m. fick målaren Bengtsson rummen i nya byggningen färdigtapetserade, spännde och grundstrukna, samt promenerade hem till de sina.”

Skylten vid torpet Västra Nyhagen, även kallat ”Defses”

Carl Johansson, född 1834 i Siene, och hans hustru Johanna Olofsdotter flyttade till Västra Nyhagen 1887. Johanna hade tidigare varit gift med Jonas Carlson på torpet Källeberg under Gundlered. Jonas dog på sensommaren 1870 och drygt ett år efter gifte hon om sig med Carl.

IGLABO VÄSTRA NYHAGEN (TORP)

 • Karl Johansson född 1/3 1834 Siene gift 29/12 1871 från Källeberg 1887
 • h Johanna Olofsdotter född 8/6 1817 Siene änka 5/8 1870 (omgift med Karl ovan) från Källeberg 1887
 • Hyser Mamsell Maria Kristina Kjellborg född 25/4 1806 Nårunga hit från Nårunga Klockaregården (sida 103) 17/4 1883 död 16/1 1884 Iglabo

LJUR GUNDLERED KÄLLEBERG                                                              

1830–1845

 • Olof Torstensson f 1785 i Åbacka Ljur död 1846 ihjälslagen av blixten när han skulle besöka
 • h Elin Gunnarsdotter f 1777 i Gundlered Västergård död 1851
 • s Anders f 1809 till Frälsegården
 • s Peter f 1812 till Hästhagen och Lyckorna
 • s Andreas f 1815 till Kämpagården
 • d Katarina f 1817 t Gundlered 1839
 • d Maja Stina f 1819 se nedan
 • s Carl f 1822 till Kullen Hjulsered

Familjen ägde först Gundlered Västergården

1845–1852

 • Johan Johansson f 1820 i Äckran Nårunga
 • h Maja Stina Olofsdotter f 1819 i Gundlered se ovan
 • s August f 1843
 • s Benjamin f 1846
 • d Anna Charlotta f 1849 död 1851
 • s Ernst f 1852

familjen flyttade till Ekedal 1852

1852–1887

 • Jonas Carlsson f 1810 i Alingsås död 1870
 • h Johanna Olofsdotter f 1817 i Siene

Johanna omgift 1871 med Carl Johansson f 1834 i Siene

Carl och Johanna flyttade till Västra Nyhagen 1887

 

 

Betygsätt sidan!

Betyg 0 / 5. Omdömen 0

Ingen som har tyckt till än

Dela med dig till dina vänner

"ORIGINAL PÅ BÖGDA"

Nu kan du beställa boken ”ORIGINAL PÅ BÖGDA”. Boken handlar om speciella människor som levt i Svältbygderna. Där finns berättelsen om ”Ljurskamjölnaren”, ”Ledsbackabarnen”, ”Anders Alf”, ”Petter-Smed” och många fler.

Pris: 395 kr plus frakt 65 kr = 460 kr

Du kan köpa den i butiken på hemsidan eller Swisha till 0735392030 eller så kan du maila mig.

"ORIGINAL PÅ BÖGDA"

Nu kan du beställa boken "ORIGINAL PÅ BÖGDA". Boken handlar om speciella människor som levt i Svältbygderna. Där finns berättelsen om "Ljurskamjölnaren", "Ledsbackabarnen", "Anders Alf", "Petter-Smed" och många fler.

Pris: 395 kr plus frakt 65 kr = 460 kr

Du kan köpa den i butiken på hemsidan eller Swisha till 0735392030 eller så kan du maila mig.

ANVÄNDARVILLKOR FÖR APPEN

Läs dessa villkor noggrant innan du använder appen  ("tjänsten") som ägs och drivs av Rolf Lundqvis ("oss", "vi", "vår").

Användarvillkor

Vi kommer att tillhandahålla deras tjänster till dig, vilka är föremål för de villkor som anges nedan i detta dokument. Varje gång du besöker den här appen, använder dess tjänster eller gör ett köp accepterar du följande villkor. Det är därför vi uppmanar dig att läsa dem noggrant.

Integritetspolicy

Innan du fortsätter att använda vår app rekommenderar vi att du läser vår sekretesspolicy angående vår insamling av användardata. Det hjälper dig att bättre förstå våra metoder.

Upphovsrätt

Innehåll som publiceras i den här appen (digitala nedladdningar, bilder, texter, grafik, logotyper) tillhör Rolf Lundqvist och / eller dess innehållsskapare och skyddas av internationella upphovsrättslagar. Hela sammanställningen av innehållet som finns i den här appen tillhör Rolf Lundqvist, med upphovsrätt till denna sammanställning av Rolf Lundqvist.

Kommunikation

Hela kommunikationen med oss ​​är elektronisk. Varje gång du skickar ett mejl till oss eller besöker vår app kommer du att kommunicera med oss. Du godkänner härmed att ta emot meddelanden från oss. Om du prenumererar på nyheterna i vår app kommer du att få regelbundna e-postmeddelanden från oss. Vi kommer att fortsätta att kommunicera med dig genom att publicera nyheter och meddelanden i vår app och genom att skicka e-post till dig. Du samtycker också till att alla meddelanden, avslöjanden, avtal och annan kommunikation vi tillhandahåller dig elektroniskt uppfyller de juridiska kraven som sådan kommunikation ska vara skriftlig.

Tillämplig lag

Genom att besöka den här appen godkänner du att lagarna i vårt land, utan hänsyn till principerna för konfliktlagar, kommer att styra dessa villkor, eller någon tvist av något slag som kan komma mellan Rolf Lundqvis och dig, eller dess affärspartners och medarbetare.

Tvister

Varje tvist som på något sätt är relaterad till ditt besök i den här appen eller till produkter du köper från oss ska skiljas av staten eller federala domstolen i vårt land och du samtycker till exklusiv behörighet och plats för sådana domstolar.

Kommentarer, recensioner och e-post

Besökare kan lägga upp innehåll så länge det inte är obscent, olagligt, ärekränkande, hotande, kränker immateriella rättigheter, invaderar integritet eller skadar på annat sätt för tredje part.

Innehållet måste vara fritt från programvaruvirus, politisk kampanj och kommersiell uppmaning.

Vi förbehåller oss alla rättigheter (men inte skyldigheten) att ta bort och / eller redigera sådant innehåll. När du lägger upp ditt innehåll ger du Rolf Lundqvis icke-exklusiv, royaltyfri och oåterkallelig rätt att använda, reproducera, publicera och modifiera sådant innehåll över hela världen i alla medier.

Licens- och platsåtkomst

Vi ger dig en begränsad licens för att få tillgång till och göra personlig användning av denna app. Du får ladda ner den men inte missbruka den.

Användarkonto

Om du är ägare till ett konto i den här appen är du ensam ansvarig för att sekretessen för dina privata användaruppgifter (användarnamn och lösenord) bibehålls. Du ansvarar för alla aktiviteter som sker under ditt konto eller lösenord.

Vi förbehåller oss alla rättigheter att avsluta konton, redigera eller ta bort innehåll och avbryta beställningar efter eget gottfinnande.

Dessa villkor uppdaterades den 28/4 2021