HAR DU LÄST DEN?

MORD

ORIGINAL

SÅ VAR DET FÖRR

IGLABO

SVÄLTORNA

“D. 30 T. Klart lugnt 25 gr. varmt. Voro Rydberg och Hulda i Wårgårda. Jag lagade böcker åt Peter i Kyrketorp (Bråthalla) Emil mejade af sin råg.”

(Titelbilden föreställer Kvinnestad kyrka och sjö. Vårgårda kommunarkiv)

Bråthalla var ett annat namn för Kyrketorpet på Västergården i Kvinnestad. Stället kallades även Paradiset. Peter, som hette Bengtsson i efternamn, var gift med Charlotta Eliasdotter. Båda var födda i Kvinnestad.

Paret hade fyra döttrar, Selma, Emma, Alma, Alida och Hilma samt två söner, Teodor och Oskar Fridolf.

Oskar Fridolf gifte sig med Hanna Davida Fredriksdotter, som föddes samma år som Yllander skrev sin dagbok. Han var från Kättlingabo i Ljur. Oskar och Hanna fick bland annat dottern Margit Frideborg, som gifte sig med Paul Ålleving från Ålleholm i Nårunga. De båda blev ägare till torpet efter Margits föräldrar.

◊◊◊—————◊◊◊

 

Betygsätt sidan!

Dela med dig till dina vänner

HAR DU LÄST DEN HÄR?

I DAG ÄR DET

eller

"ORIGINAL PÅ BÖGDA"

Om ett trettiotal original på Svältorna för över hundra år sedan. Läs bland annat om Anders Alf, som i sin och familjens förtvivlan dränkte sig i Trollö mosse och Ledsbackabarnen Kalle och Kristina. DNär de båda var i åttioårsåldern slog Kristina ihjäl Kalle med en spisgaffel.

"MÖRDARE-STAFVA"

____________________

NU SOM EBOK

_______________________

"MÖRDARE-STAFVA" handlar om en mycket speciell kvinna som levde i västra Sverige under nästan hela 1800-talet. När hon var 18 år gammal blev hon anklagad för mord på en krämerska. Hon blev dödsdömd, friad, benådad, dömd igen i all oändlighet. B

Boken finns nu även som e-bok.

× How can I help you?